Hoppa till sidans innehåll

policy vid olyckor eller andra allvarlig incidenter


Hästsporten är i många avseenden en farlig sport för både ryttare och häst. Risken för allvarligare olyckor och andra incidenter är förhållandevis stor jämfört med vissa andra idrotter. Hur skall då ECW agera i händelse av att en olycka inträffar med en medlem inblandad? Detta är ingen lätt fråga att besvara. Ridsporten är som bekant till största delen en individuell idrott vilket innebär att tävlandet sker utifrån den enskilda ryttarens ambitioner och planering. För att få licens måste dock ryttaren vara med i en förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Detta gör att banden mellan vissa ryttare och klubben kan vara relativt lösa, vissa personer löser bara medlemskap för att få lov att tävla, kort sagt, medan andra ryttare löser medlemskap för att fullt ut få deltaga i föreningens aktiviteter. ECW har därför valt följande tillvägagångssätt: 
 
  1. I händelse av att en ryttare under deltagande i något av Equine Club West RF ’s lag eller i något av klubbens arrangemang blir inblandad i en olycka eller annan allvarlig incident så skall den aktuella lagledaren kontakta tävlingssektionens ordförande eller föreningens ordförande. Någon av nämnda två skall sedan vid behov kontakta anhöriga och sköta kommunikationen inom föreningen. Ordförande och tävlingssektionens ordförande är också föreningens enda talespersoner gentemot pressen.
  2. I händelse av en olycka eller annan allvarlig incident där någon av föreningens ryttare är inblandad men i den aktuella tävlingsklassen inte utgör en del av något av föreningens lag ligger ansvaret för kommunikation hos den enskilde ryttaren. Det är också upp till denna om han/hon vill meddela någon av klubbens officiella företrädare. ECW rekommenderar emellertid att tävlingssektionens ordförande eller föreningens ordförande kontaktas.
     
Uppstår tveksamheter kring hur denna policy skall tolkas rekommenderar ECW att tävlingssektionens ordförande eller föreningens ordförande kontaktas. 
Uppdaterad: 20 NOV 2016 18:57 Skribent: Mona Bengtsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Equine Club West RF - Ridsport
Anders Emanuelsson, Högavägen 13
44460 Stora Höga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info